Hirdetés

A Microsoft kényszeríteni fogja a Windows 10 két korábbi verziójának frissítését



|

A Windows 10 két kiadása is elért élettartama végére, a redmondiak így automatikus frissítést kezdeményeznek.

Hirdetés

A Windows 11 tavalyi megjelenése után úgy tűnhet, hogy már minden az új operációs rendszer körül forog, a Microsoft viszont egészen 2025 októberéig vállalta a Windows 10 támogatását, ezért valójában semmi sem sürgeti a felhasználókat a váltásra.

Magát a Windows 10-et azonban nem árt frissen tartani, most pedig két korábbi kiadás is elért a támogatási időszak végére, az ezeknél leragadt PC-ket így kézen fogva rángatják át a redmondiak az aktuális verzióra.

Hirdetés

Egész pontosan a 20H2 (2020 októberi) és a 1909-es (2019 novemberi) Windows 10-kiadásokról van szó, amelyek május 10-én kapták meg az utolsó biztonsági és minőségi javításaikat, nevezetesen a KB5013942 (Build 19042.1706) és a KB5013945 (Build 18363.2274) sorozatszámú csomagokat.

"A május 10-én kiadott, 2022 májusi biztonsági frissítés az utolsó elérhető ezekhez a verziókhoz. Ezt követően az ezeket a kiadásokat futtató eszközök már nem kapják meg havonta azokat a biztonsági és minőségi frissítéseket, amelyek a legújabb fenyegetések kivédéséhez szükségesek."

- írja a Microsoft. A vállalat egyben azt is közölte, hogy automatikusan kezdeményezni fogja a legújabb funkciófrissítések telepítését azoknál, akik olyan verziót használnak, amelyek elérték, vagy hamarosan elérik a támogatás végét.

"A Windows Update automatikusan elindítja a funkciófrissítést azon Windows 10 fogyasztói eszközök és nem-menedzselt üzleti eszközök esetében, amelyek elérték, vagy néhány hónapon belül elérik a támogatás végét. Így az eszköze továbbra is támogatott marad, és havonta megkapja a biztonság és az ökoszisztéma állapota szempontjából kritikus frissítéseket. Az érintett eszközök esetében Ön választhat egy megfelelő időpontot, amikor a készülék újraindul és befejezi a frissítést."

A régebbi változatok mellett kitartó felhasználóknak tehát lesz beleszólásuk a frissítéssel járó újraindítás idejének meghatározásába. Hogy a te gépeden melyik Windows 10 fut, azt a Gépház > Rendszer > Névjegy menüben tudod ellenőrizni, az aktuális frissítésekre pedig a Gépház > Frissítés és biztonság szekcióban kereshetsz rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.