Hirdetés

A Microsoft kivonja a forgalomból az Internet Explorert



|

2021 augusztusában végleg megszűnik az Internet Explorer támogatása, de egyes szolgáltatásoknál hamarabb leállítja a támogatást a Microsoft.

Hirdetés

2021. augusztus 17-én a Microsoft végleg megszünteti és ezzel most már ténylegesen nyugdíjazza az Internet Explorer böngészőt. Az Internet Explorer 11-et onnantól kezdve a Microsoft saját szolgáltatásait sem támogatják majd, de vannak, amelyek a támogatást már korábban megszüntetik. A Teams például idén november 30-án. Érdekes módon bár az Internet Explorer nyugdíjba megy, a történelemből nem törlik ki, és a Windows 10-ből sem. A cégek pedig továbbra is elérhetnek majd a szoftverrel olyan weboldalakat, amelyeket még kifejezetten Internet Explorerhez írtak. 

Hirdetés

Aki az átállástól félne vagy a kompatibilitás hiányától tart, az megnyugodhat: az új Edge böngészőnek van Internet Explorer 11-es kompatibilitási módja. Mindez azért is fontos, mert a szakértők szerint még mindig vannak, akik nem igazán ismernek más böngészőt, vagy cégként hajthatatlanok a váltással kapcsolatban. 

Az Internet Explorer mellett nyugdíjba megy továbbá a régi Edge böngésző is, a Chromium-verzió előtti. 2021. március 9-től nem kap több biztonsági frissítést a régi Edge, bár elvileg addigra nem igazán marad egyetlen felhasználója sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.