Hirdetés

A Microsoft megmutatta a Windows 10 új Start menüjét



|

Új dizájn, légiesebb megjelenés, új ikonok: nektek hogy tetszik a Start menü új iránya?

Hirdetés

Egy ideje már hallunk róla, hogy a Microsoft áttervezi a Windows 10 Start menüjét, most pedig eljutottunk odáig, hogy maga a redmondi cég villantotta meg, mire számíthatunk. Nos, az első kép alapján azért olyan mélyen gyökerező átalakulásra nem kell felkészülni, de összességében talán jobban néz ki az új verzió. Azt lehetett egyébként sejteni, hogy az élő csempékkel leszámol a vállalat, ugyanis nem csak szóbeszédek szóltak erről, de mostanában már nem is igazán támogatták ezeket, sem belső, sem külső fejlesztők. 

Hirdetés

A Microsoft márciusban kezdett új irányba tapogatózni, de ekkor még kitartott a Windows 8 utolsó mementójaként átemelt élő csempék mellett. A tervezett új változatban a csempék valamelyest változnak, de nem tűnnek el teljesen - jó kérdés, ezt várják-e a felhasználók, vagy az egész csempés rész eltávolítását, ahogy van. Persze az is tény, hogy mindezt már most is megtehetjük, és visszatérhetünk az appokat felsoroló nézethez a teljes jobb oldali, csempés nézet kigyomlálásával.

Az új Start menü elvileg jövőre válik majd elérhetővé, és az élő csempék olyan hátteret kapnak, ami passzol a világos vagy sötét témához, ez a fejlesztők szerint azokat is kevésbé fogja zavarni, akik eddig nem kedvelték ezt a nézetet. A várható dizájnról képeket is megosztottak, alább beszúrtunk egyet, a többit pedig a Windows Latest oldalon lehet végignézni. 

Az élő csempék ezeken ki vannak kapcsolva, de egy színblokk helyett a Fluent Designra építő ikonokat használják, áttetsző háttérrel. Azt senki sem tudja, hogy jövőre pontosan mikor kaphatjuk meg ezeket az újításokat, esélyesen még át kell mennie a Windows 10 különféle tesztfázisain. A Windows Insider program résztvevői mindenesetre biztosan korábban vethetnek rá néhány pillantást működés közben még azelőtt, hogy a végleges változatba is bekerülne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.