Hirdetés

A Microsoft megmutatta, hogyan lehet kikerülni a Windows 11 egyik követelményét



|

Hivatalos megoldás segít azoknak, akik nem rendelkeznek TPM 2.0 chippel.

Hirdetés

Az ígéreteknek megfelelően kedden elérhetővé vált a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 11, melynek rajtja kapcsán minden lényeges tudnivalót igyekeztünk összegyűjteni nektek.

Az egyik fontos információ, hogy a Windows 11 telepítéséhez hivatalosan továbbra is szükséges az extra biztonságot nyújtó TPM (Trusted Platform Module) 2.0 chip, ami ugyan számos alaplapban megtalálható, viszont nem mindegyikben van aktiválva.

Hirdetés

A TPM 2.0 engedélyezéséhez már a Microsoft hivatalos oldalán is találunk (kissé esetlenül fordított) magyar nyelvű útmutatót, akiknek viszont nincs ilyen chipjük, azok eddig nem számíthattak a redmondiak segítségére. Most azonban változott a helyzet, a Microsoft támogatási portálján ugyanis felbukkant egy bejegyzés, ami részletesen leírja a követelmény megkerülésének lépéseit.

Fontos, hogy ezzel a módszerrel is szükség lesz a TPM-re, viszont komoly engedmény, hogy így elég a régebbi 1.2-es verzió is. Ha ez megvan, kezdődhet a trükközés:

  1. Nyomd le a Win+r billentyűparancsot, a felugró Futtatás-ablakba pedig írd be a regedit kifejezést.
  2. Az így megnyíló Beállításszerkesztőben válaszd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup mappát.
  3. Jobb klikkelj az ablak üres részére, s kattints az Új > Duplaszó (32 bites) opcióra.
  4. Az új azonosítónak add az AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU nevet.
  5. A leokézás után kattins jobb gombbal az azonosítóra, a megnyíló menüből pedig válaszd a Módosítást, majd az Érték mezőbe írd be, hogy 1.

Ezt követően elvileg fel tudod telepíteni a Windows 11-et, ha csak a TPM 2.0 hiánya akadályozott meg ebben. A Microsoft ugyanakkor figyelmeztet, hogy továbbra sem ajánlja az új rendszer installálását a TPM 2.0 chip nélküli számítógépeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.