Hirdetés

A Microsoft mégsem akarja elengedni az Internet Explorert



|

Komikusan hosszúra nyúlik a böngésző haláltusája, már amennyiben életnek lehet nevezni azt, ami megmaradt neki.

Hirdetés

Azok kedvéért, akik mostanra kissé zavarosnak találják a sokszor eltemetett Internet Explorer történetét, érdemes ismét leszögeznünk: a világ egykori legnépszerűbb böngészőjének már tavaly júniusban megszűnt a hivatalos támogatása, tehát a szó szoros értelmében lassan egy éve halottnak tekinthető.

A Microsoft azonban bábjátékot űz a szebb napokat látott program tetemével, ami azt jelenti, hogy a mai napig megtalálhatók az ikonjai a Windows 10 tálcáján és start menüjében, ám ezeket lekattintva már az új, Chromium-alapú Edge indul el. Egy februári frissítés során a redmondiak azt ígérték, hogy június 14-én a jól ismert E-betűs emblémáktól is végső búcsút veszünk, ám most a ravatalozó ajtajában sarkon fordultak a koporsóval.

Hirdetés

A Microsoft ugyanis "az ügyfelek visszajelzései alapján" váratlanul úgy döntött, hogy Windows 10-et használó szervezetek számára a júniusi frissítés sem fogja automatikusan eltüntetni az Internet Explorer ikonjait. Az érintett rendszerek üzemeltetői így maguk határozhatják meg, hogy mikor szeretnének megszabadulni a pusztán optikai célokat betöltő (értsd: a jól ismert parancsikonhoz ragaszkodó felhasználók megnyugtatását szolgáló) porhüvelytől.

Ezzel viszont még mindig nincs vége, a vállalat ugyanis azt is közölte, hogy a elkövetkező hónapok során "átirányít" néhány olyan eshetőséget, amelyekben még mindig elérhető az Internet Explorer 11. A Microsoft korábbi tervei alapján ez egyebek mellett a Windows Servert és a Windows 10 LTSC-t érintette, az aktuális közlemény viszont csak annyit árul el, hogy a Windows és a Microsoft Edge későbbi frissítéseinek kiadási megjegyzéseiben kerülnek majd megosztásra az új terv részletei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.