Hirdetés

A Microsoft mégsem veszi meg a TikTokot, nagy a kavarodás



|

Eltérő feltételeket szabott a ByteDance, a Microsoftnak mégsem kell a TikTok. Az Oracle lehet a befutó, de Kína állítólag előbb látná a süllyesztőben a TikTokot, mintsem, hogy az amerikai kézbe kerüljön.

Hirdetés

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy mégsem vásárolja meg a TikTokot. A cég a közleményében felfedte, hogy a kínai ByteDance visszautasította az ajánlatát. A Washington Post ugyanakkor arról értesült, hogy az Oracle nyerte meg a versenyt, és szerezheti meg az app amerikai üzemeltetését. A helyzet azonban elég bonyolult. Az Oracle bízik benne, hogy az ajánlata jót tenne a nemzetbiztonságnak és a felhasználóknak is, ennek érdekében számos komoly módosítást eszközölnének a magasabb biztonság, magánszféra és online védelem érdekében, valamint az álhírekkel is felvennék a harcot. 

Hirdetés

Donald Trump korábban kijelentette, hogy nem variál, vagy egészben veszi meg egy amerikai cég a TikTokot, vagy betiltja az appot: az elnök kizárta, hogy csak pár ország működését venné át az új vevő. A Washington Post mégis arról beszél, hogy a ByteDance ajánlata az az amerikai kormánynak: nem adják el az amerikai céget sem, ők maradnak a tulajdonosok, de a felhőalapú üzemeltetést egy amerikai cégnek adják. Ha ez igaz, akkor az Oracle-együttműködés valóban logikus lépés, ráadásul egyes források szerint az Oracle vezetői Donald Trumphoz közel állnak. 

A napokban ugyanakkor arról adott hírt a Reuters, hogy a kínai kormány inkább látná a süllyesztőben a TikTokot, mint, hogy kikényszerítsenek belőlük egy amerikai felvásárlást. A Reuters forrásai szerint a felvásárlás Kínát és a ByteDance-et is gyengének mutatná, ezért ha létre is jön az üzlet, a kínai kormány a kínai technológia exportálását megakadályozza majd jogi úton. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.