Hirdetés

A Microsoft nem akarja megosztani a Bing új képességeit más mesterséges intelligenciákkal



|

Továbbra is lehet építkezni a Bing alapjaira, de a csevegős funkción nem osztozik a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft sok éve építi a Bing keresőmotort, és ugyan a csevegős funkció megjelenése előtt sokan nem is hallottak róla, a redmondi vállalat eddig is több partnerrel együtt dolgozott, akiknek értékesítette a Bing indexelési adatbázisát.

Ezeket az együttműködéseket nem akarják felrúgni az OpenAI nyelvi modelljének integrációja után sem, abba azonban már nem mennek bele, hogy valaki az ő adatbázisaikkal képezze a saját MI megoldásait.

A Bloomberg értesülései szerint a Microsoft többek között a DuckDuckGo-nak, a Yahoo-nak és a kifejezetten MI keresőként ismert You.com oldalnak is licenceli a Bing keresési eredményeit, amit egyesek a saját adatbázisaikkal együtt hasznosítanak, mások pedig teljesen arra hagyatkoznnak.

Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint a Microsoft most világossá tette a partnerek számára, hogy a keresési indexek továbbra is elérhetők maradnak, azonban az MI-s mechanikáknál meghúzzák a határt. A vállalat a jelentések szerint két meg nem nevezett partnerét is megfenyegette azzal, hogy elveszi a hozzáférésüket az adatbázisokhoz, ha továbbra is a saját mesterséges intelligenciájuk kiképzésére használják a redmondi indexeket.

Ugyan azt nem árulták el, hogy melyik az a két keresőmotor, akiket most egy fontos index-adatbázis elvesztése fenyeget, a DuckDuckGo előző hónapben mutatta be a DuckAssist eszközt, ami képes internetes források tartalmának összefoglalására, a You.com pedig konkrétan egy Bing-szerű csevegős funkcióval működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.