Hirdetés

A Microsoft szép summát fizet annak, aki meg tudja hackelni a Teamset



|

A redmondiak legújabb programjában kifejezetten a Teams app sérülékenységeire vadászhatnak az etikus hackerek.

Hirdetés

A Microsoft Teams üzleti videokonferencia-platform a COVID-19 nyertesei közé sorolható, hiszen a kényszerű távmunkával ez a szolgáltatás is népszerűbb lett, mint valaha. Talán a felhasználói bázis gyarapodása miatt is gondolják úgy a redmondiak, hogy rá kell gyúrni a biztonságra, ezért nemrég vérdíjat, jobban mondva vérdíjakat tűztek ki a Teams sérülékenységeire.  

A Microsoft Biztonsági reagálási központ (Microsoft Security Response Center - MSRC) által meghirdetett program 500 és 30.000 dollár közötti összegeket ajánl azoknak, akik felfedezik a különböző szintű biztonsági réseket a Teams asztali kliensében. A vadászat a Microsoft Application Bounty Program része, amit a bejelentés szerint később további alkalmazásokra is kiterjesztenek.

Hirdetés

Az MSRC 5 kritikus forgatókönyvet határozott meg a Teams esetében, melyek a legnagyobb károkat okoznák, az ezeket érintő sérülékenységekért pedig 6.000 és 30.000 dollár közötti összeg ütheti a felfedezők markát. Ugyanakkor a forgatókönyvekhez nem köthető biztonsági résekre is vevő a Microsoft, a hackerek a kockázat nagyságától függően 500-tól 15.000 dollárig terjedő jutalmat kapnak ezekért.

Nem ez a közelmúlt egyetlen biztonsággal kapcsolatos fejleménye a Teams háza táján, hiszen a Microsoft nemrég jelentette be, hogy az év első felében a fizetős ügyfelek számára elérhetővé teszik a végpontok közötti (E2EE) titkosítást.  Ami a platform konkurenciáit illeti, a Slack egyelőre nem rendelkezik ezzel, a Zoom viszont már ősszel elkezdte bevezetni fizetős és az ingyenes felhasználóknak egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.