Hirdetés

A Microsoft szerint a mesterséges intelligencia messze nem tart ott, ahol szeretnénk



|

Az óriás nem akarja, hogy a hibás AI-algoritmusok miatt csorba essen a hírnevén. Sokat haladtak a fejlesztések, de a mesterséges intelligencia nem tart ott, ahol gondolnánk.

Hirdetés

A Microsoft nemrég arról tájékoztatta a befektetőit, hogy az esetlegesen hibás mesterséges intelligencia-alapú algoritmusok komolyan árthatnak a cég hírnevének. 

Hirdetés

A figyelmeztetést egy 10-K dokumentum formájában tették közzé, amelynek a kiadása minden évben kötelező a tőzsdén jelenlévő vállalatok számára - ebből a befektetők is megismerhetik a cég pénzügyi helyzetét és az esetleges kockázatokat. A Microsoft a dokumentumban világosan kifejezte, hogy bár mostanában óriásit haladtak a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fejlesztései, az AI még messze nem az a tökéletes megoldás, ami minden problémánkat objektíven képes megoldani. 

A Microsoft szerint ha véletlenül elfogult vagy hibás algoritmusokat tesznek a termékeikbe, esetleg negatív hatással vannak az emberi jogokra, foglalkoztatásra, magánszférára vagy más közösségi témákra, akkor a márka megítélése ennek meginná a levét. 

Apró érdekesség, hogy nagyjából egy éve derült ki, hogy a Microsoft arcfelismerő rendszere leginkább csak a fehér bőrű férfiaknál volt pontos. A Microsoft javította a hibákat, de a jelek szerint azóta gőzerővel dolgozik azon, hogy az AI ne csináljon több kárt, mint hasznot. Erről gondoskodik egyébként az AETHER kutatócsoport is, valamint arról, hogy a társadalmi hibákat és elfogultságot ne másolja le a mesterséges intelligencia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.