Hirdetés

A Microsoft társat is talált a TikTok felvásárlásához



|

Egyre ádázabb harc folyik a TikTok megszerzéséért, mivel a Trump elnök által adott türelmi idő szép lassan leketyeg.

Hirdetés

Miután Donald Trump és az amerikai kormányzat az amerikai-kínai haragszomrád sokadik fejezeteként kémkedéssel vádolta meg a TikTok alkalmazást és a mögötte álló ByteDance vállalatot, az elnök egy furcsa, de szigorú ultimátumot adott: ezáltal a kínaiak vagy eladják az amerikai érdekeltségeit (ami lényegében a TikTok szolgáltatást és alkalmazást felügyelő céget jelenti), vagy egy 90 napos türelmi idő lejártával az egészet kitiltja az Egyesült Államokból - sőt, lassan már globális tiltáson gondolkozik.

Hirdetés

A TikTok felvásárlására bár bejelentkeztek olyan nagyágyúk is, mint a Twitter és az Oracle, valamint a Microsoft, amely a legfrissebb hírek szerint már nem is egyedül változtatná amerikaivá a vicces videós appot és mindent, ami mögötte van. Az első híreszteléseket hamarosan hivatalos megerősítés is követte, miszerint a redmondi szoftvercéggel közösen a Walmart áruházlánc is beszállna a versenybe.

Arról még nem tudni, pontosan milyen haszna lehet a furcsa partnerségből a Microsoftnak, a Walmart viszont esélyesen olyan e-kereskedelmi funkciókkal ruházná fel a TikTokot, amely kibővítené annak funkcionalitását, és egyfajta appon belüli vásárlási, hirdetési felületté alakítaná.

Elemzők szerint ez olyasmit jelenthet, hogy a legfiatalabbak körében népszerű alkalmazásban is megjelenhetnek például az olyan szponzorált videók, ahol az azokban látható termékeket egyetlen kattintásra meg lehetne vásárolni.

Az is tény viszont, hogy a Walmart megjelenése legalább annyi bonyodalmat is okozhat, mint amennyi előnyt jelenthet. Az áruházláncnak ugyanis jelentős érdekeltségei vannak Kínában, márpedig az amerikai vezetés szemében ez most erősen vörös posztónak számít. Az viszont tény, hogy ha ezt sikerül átvinni a politikusokon, az e-kereskedelmi tapasztalatokkal a most csupán reklámokból élő szolgáltatást kiemelkedően jövedelmezővé is lehetne változtatni.

Bennfentes források szerint a ByteDance még ezen a héten döntést hoz majd arról, mi legyen a TikTok amerikai vállalatának sorsa, de ugyanígy elhatározhatja, mit kezd a kanadai, ausztrál és új-zélandi kirendeltségekkel - ez vezethetett ahhoz is, hogy a cég alig pár hónapja kinevezett vezérigazgatója is villámsebességgel távozott posztjáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.