Hirdetés

A Microsoft új kiegészítőkkel szeretne segíteni a fogyatékkal élőknek



|

Az Xbox Adaptive Controller után újabb fontos lépést tesz a vállalat a hozzáférhetőség terén.

Hirdetés

Sajnos előfordulhat, hogy valamilyen testi vagy szellemi fogyaték miatt valaki nem képes úgy használni egy billentyűzetet, egeret vagy kontrollert, ahogy ép társai teszik azt. Ezért is volt kiváló ötlet a Microsoft részéről az Xbox Adaptive Controller elkészítése, ami különleges felépítésével egy csomó ember számára tette lehetővé a videojátékok élvezetét. A tervek szerint pedig még idén befut sok vadonatúj kiegészítő is, amelyek a PC használatát fogják könnyítik meg a felhasználók e csoportja számára.

A redmondiak hivatalosan is bemutatták az adaptív kiegészítőket, amelyekkel az a céljuk, hogy egy alkalmazkodó, könnyen használható ökoszisztémát teremtsenek meg azok számára, akik nem tudják a hagyományos beviteli eszközöket kezelni. A vállalat a közösséggel együtt alkotta meg az újdonságokat, amiket három főbb részre lehet osztani.

Hirdetés

Az Adaptive Mouse egy testre szabható egér, amit 3D-s nyomtatással készült kiegészítőkkel formálhatnak a felhasználók a saját igényük szerint. A billentyűzetet helyettesítő, akár három eszközhöz is csatlakoztatható Adaptive Hub négy Adaptive Buttont is képes kezelni vezeték nélkül, a gombok működése programozható, és még azt is eldönthetjük, hogy egy d-pad vagy egy joystick a kényelmesebb.

Ezek az újdonságok is hasznosnak ígérkeznek, és elvileg már nem is kell túl sokat várni a megérkezésükre, mivel a Microsoft valamikor ősszel akarja piacra dobni a kiegészítőket a Surface Pro és a Windowst használó PC-k mellé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.