Hirdetés

A Microsoft végre beváltja egy régi ígéretét a Paint kapcsán



|

Végre tényleg megérkezik a Windows 11-es Paint egy korábban beharangozott funkciója, és más újdonságokat is tartogat a Microsoft.

Hirdetés

Habár a Microsoft néhány éve még teljesen kukázni akarta a Paintet a Paint 3D javára, a közönség nem volt hajlandó elengedni az immáron 38 éves múltra visszatekintő eredeti szoftvert, így az a 2021 őszén megjelent Windows 11-ben is a repertoár alapvető szereplőjének számít.

A redmondiak még az operációs rendszer rajtja előtt, vagyis közel két éve ígérték meg, hogy az új platform elhozza a rajzprogramba a sötét üzemmódot, most  pedig végre el is jutottak a megvalósításig.

Hirdetés

A Microsoft a hivatalos blogján közölte, hogy a Windows Insider Canary és Dev tesztelői csatornákon már elérhető a Paint 11.2304.17.0-s előnézeti verziója, amelyben ott lapul a hőn áhított dark mode. Ez alapvetően a Windows 11 rendszerbeállításához igazodva aktiválódik, de aki szeretné, a szoftver saját beállításaiban is konfigurálhatja.

A frissítés emellett egy módosított felületet is hozott a ráközelítés kezelésére, amivel a redmondiak szerint nagyobb rugalmassággal és hatékonyabb irányítással dirigálhatjuk a zoom funkciót. A klasszikus előbeállítások (presetek) továbbra is rendelkezésre állnak, de az új verzióban már kisebb léptékben is közelíthetünk, valamint kaptunk egy gyorsillesztési funkciót, amellyel egy mozdulattal a képernyő méretéhez igazíthatjuk a munkadarabot.

Végezetül a Microsoft átszabta a kép tulajdonságairól szóló párbeszédpaneleket, hogy azok jobban illeszkedjenek a Windows 11 Fluent formanyelvéhez, illetve számos akadálymentesítési és hatékonysági finomhangolást is eszközöltek. Arról sajnos egyelőre nem szól a fáma, hogy a megújult Paint mikor juthat el az operációs rendszer végleges kiadásába, de remélhetőleg már nincs messze a rajt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.