Hirdetés

A Microsoft Zuckerberg metaverzumába viszi a Windowst, az Office-t és az Xboxot is



|

Váratlan összeborulást jelentett be a Meta és a Microsoft.

Hirdetés

Ahogy arra számítani lehetett, a Meta nem fékez a metaverzumos tervei kapcsán, és a Meta Connect 2022 rendezvényén le is leplezte a legújabb VR-headsetjét, a prémium kategóriában versengő Oculus Quest 2 Prót.

Az esemény másik izgalmas bejelentése egy meglepő partnerség: a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyacége a Microsofttal bútorozik össze, akik több szolgáltatásukat is beköltöztetik Mark Zuckerberg virtuális valóságába.

Hirdetés

A Microsoft blogján is beharangozott összefogás értelmében nemcsak a Microsoft Teams, de az Office, a Windows és az Xbox Cloud Gaming játékai is elérhetőek lesznek a Meta-féle metaverzumban. A Teamset a Meta saját irodai platformjába, a Horizon Workroomsba integrálják, így a meetingeket akár a közösségi médiás óriás avatarjaiba "öltözve" is lebonyolíthatjuk.

A Windows a tavaly elindult felhős szolgáltatás, a Windows 365 révén lesz elérhető, míg az Office 365 eszköztárát 2D-s Web Appként (PWA) építik be a VR-világba. A legérdekesebb viszont talán az Xbox Cloud Gaming megvalósítása: a Microsoft streamelt játékait a metaverzumban létező, óriási képernyőkön is pörgethetik majd az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői. A Meta videojátékos terveiről a GameStar írt bővebben.

"Olyan megközelítést alkalmazunk, amely biztosítja, hogy szoftvereink minden kedvenc eszközükön előnyösek legyenek a felhasználók számára, és ezért vagyok annyira izgatott a mai bejelentésünk kapcsán, valamint amiatt, ahogyan a legnépszerűbb produktivitási megoldásaink teljesítményét egyesítjük a Meta által bejelentett új VR-eszközökkel."

- nyilatkozta a partnerség kapcsán a Microsoft első embere, Satya Nadella.

A két vállalat összeborulása arra utalhat, hogy a redmondiak nem dédelgetnek komoly hardveres terveket a VR és a mostanság irtó divatosnak számító metaverzum kapcsán, vagy legalábbis nyílt megközelítést alkalmaznak, és igyekeznek minél több platformon teret hódítani. A Meta pedig kiválóan alkalmas erre, hiszen az eladások alapján messze a Meta Quest 2 (az egykori Oculus Quest 2) a legnépszerűbb VR-sisak.

Ami Zuckerbergéket illeti, a cég még csak a metaverzum kiépítésének elején jár, de nemrég nyilvánosságra került belsős információk alapján döcögősen halad a projekt, így mindenképp kapóra jöhet nekik, hogy egy ilyen nagy partner is beállt a koncepció mögé. Annál is inkább, mivel a Microsoft irodai megoldásai széles körben elterjedtek, így a Metának nem kell abszolút nulláról építkeznie a Horizon Workroomsszal.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor érkeznek a Microsoft szolgáltatásai a metaverzumba, de a napokban zajló Ignite-konferencián talán erről is mondanak valamit a redmondiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.