Hirdetés

A Microsoftnak is van telefonálgatós mesterséges intelligenciája



|

A Xiaoice chatbot Kínában már valóságos celebnek számít, és képes telefonos beszélgetésekre is.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy a Google alapvetően nem csalt: a Google Duplexre építő Google Assistant tényleg képes önálló telefonbeszélgetések lebonyolítására. Nem csak a Google-nek van azonban ilyen kártyája. A Microsoftnak is van olyan mesterséges intelligenciára építő botja, ami tud telefonálgatni. 

Hirdetés

A Microsoft Londonban mutatta be a Xiaoice nevű botot, amit Kínában egy ideje már tesztelnek. Ami azt illeti, valóságos celeb lett, 500 millió barátja van, és 16 csatornán át kommunikál, többek között a WeChaten is. 

Satya Nadella szerint a Xiaoice-nak saját tévéműsora van, költeményeket ír, és mint említettük, celeb lett az országban. Alapvetően szövegesen kommunikál, de mint kiderült, telefonálgatásra is képes, és nem csak időpontokat tud foglalni. A Xiaoice a szöveges beszélgetések közepén is fel tud minket hívni, és telefonon folytatja a témát. A "hmm" és a "mmm" innen sem hiányzik, vagyis a beszélgetés emberinek tűnik. 

A Xiaoice egyelőre csak Kínában működik, azt nem tudni, hogy máshol mikor állhat szolgálatba. Érdekesség, hogy Amerikában 2016-ban tett egy próbát egy beszélgetős bottal a Microsoft. Azt rövid idő alatt ki kellett kapcsolni, mert a twitteres közönség rasszistává nevelte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.