Hirdetés

A mostani csúcsnál ötször gyorsabb is lehet a net Magyarországon



|

A ZTE nemrég bemutatott technológiája ötször gyorsabb hálózati sebességet ígér.

Hirdetés

Az idén fizikai formában tért vissza a távközlési iparág egyik legfontosabb expója, a Mobile World Congress, a barcelonai rendezvényt pedig egyértelműen az olyan kínai gyártók újdonságai dominálták, mint a Honor, a Realme és az Oppo.

Az eseményen a ZTE is képviselte magát, a kínai telekommunikációs vállalat pedig egy vadonatúj, a jelenleg használtnál sokkal gyorsabb internetes technológiáról rántotta le a leplet.

Hirdetés

A ZTE 50G PON (Passive Optical Network - Passzív Optikai Hálózat) nevű prototípus az ígéretek szerint 50 Gbps-os sávszélességet kínál, ami ötszörösen múlja felül a széles körben elterjedt 10G PON technológia teljesítményét.

"A bemutatásra került ultraszéles sávú, alacsony késleltetésű és válaszidő ingadozással rendelkező prototípus rendkívül nagy sávszélességű hozzáférést és jó minőségű internetet biztosít az otthonok és vállalkozások számára. A forradalmian új fejlesztés innovatív módon optimalizálja a késleltetést (azt az időintervallumot, ami egy adatcsomag átviteléhez szükséges) a hálózati kapcsolaton keresztül, illetve intelligens módon, "időérzékeny ütemezési technológia" alkalmazásával ezredmásodpercről nanoszekundumos szintre csökkentette a késleltetés ingadozását."

- írja a ZTE sajtóközleménye. Ami a késleltetésre vonatkozó értéket illeti, ezt 10 km-es átvitelnél 1,5 - 2,5 milliszekundumról 200 mikroszekundum (a másodperc egymilliomod része) alá sikerült leszorítani. A cég szerint a fejlesztés mostantól minden hazai szolgáltató rendelkezésére áll, és csak rajtuk múlik, hogy mikor élnek a bevezetés lehetőségével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.