Hirdetés

A Mozilla már teszteli a Firefox új dizájnját és te is belenézhetsz



|

Lassan finisbe ér a böngésző Proton nevet viselő projektje, ami sokkal többet jelent egy új külsőnél, ugyanis a felhasználói élmény is sokat javul.

Hirdetés

Egy jó ideje tudni már a Mozilla azon terveiről, amelyek a Firefox megjelenésének változtatásait célozzák, ami nem csak egy modernebb kinézetet takar, hanem észszerű javításokat is magában foglal, több szinten átdolgozott vizuális elemek kíséretében. 

Az elmúlt hetekben folyamatosan jelennek meg az új Proton felhasználói felület különböző elemei a böngésző előzetes verzióiban. A legfrissebb elérhető változat, a "Nightly Builds" már tartalmazza a módosított hamburger menüt is.

Az újratervezett menü például letisztultabb és egyszerűbb, több pontot átneveztek vagy éppen rövidítettek, illetve át is helyeztek onnan, és már csak szöveges elemeket tartalmaz, így sokkal rövidebb és áttekinthetőbb. Az új lap (New Tab) pedig az eddiginél több lehetőséget kínál a személyre szabáshoz.

Hirdetés

Erre szolgál a Personallize gomb, amely számos beállítást tartalmaz, amivel megváltoztathatjuk többek között a megjelenített parancsikonok, vagy a Pocket sorainak számát.

A következő lépésekkel már bepillantást nyerhetünk a folyamatokba:
- Indítsuk el a Firefoxot, majd a beállításszerkesztőt (about:config)
- állítsuk ezt az értéket true-ra: browser.newtabpage.activity-stream.newNewtabExperience.enabled
- Indítsuk újra a Firefoxot

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.