Hirdetés

A nagyok közül már csak a Samsung tart ki a normál kijelzők mellett



|

A legnagyobb androidos gyártók közül egyedül a Samsung okostelefonok kijelzőibe nem lóg be szenzorsáv.

Hirdetés

Igaz, hogy az Essential Phone kijelzőjén is volt bevágás, de a szenzorsáv trendjét az Apple iPhone X indította el. Azóta az LG, a Huawei, a OnePlus, az Oppo és sok más gyártó (például a Nokiát futtató HMD Global) is a szenzorsávra szavazott, amelynek hála az előlapot nagyobb arányban boríthatja kijelző. A bravúros megoldás ellenére még az iPhone X is csak 82,35 százalékos arányt ért el; miközben a Galaxy S9-nél ez a mutató 84,36 százalékos, és nem lóg semmilyen zavaró elem a képernyőbe. 

Hirdetés

A legutóbbi szivárgások alapján a Xiaomi Mi 7 kijelzőjébe is belóg majd egy vaskos érzékelősziget felül. Ha ez valóban így lesz, akkor a Samsung marad az egyetlen nagyobb gyártó, amely nem hódol be a szenzorsávnak (valóban, a legújabb Xperiák kijelzőjébe sem lóg be semmi - de a Sonyt sajnos ma már nem sorolják a nagy gyártók közé). 

A Mi 7 egyébként az érzékelőszigetet leszámítva hasonlít a Mi Mix 2S-re, de annál kisebb. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, vagyis nem kell az előlapon kísérletezni a megérintésével egykezes használat közben. 

A tetszetős külsejű készülék dupla kameráját persze függőlegesen helyezték el, és minden bizonnyal optikai zoomot kapunk extraként. A beállítások alapján a 6 GB RAM-ot 128 GB tárhely egészíti ki, de pletykálnak 8 / 256 GB-os verzióról is. Május 23-án minden kiderül.

Arra viszont többet kell várnunk, hogy megtudjuk, vajon a Samsung Galaxy Note 9 hogyan viszonyul a szenzorsáv ötletéhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.