Hirdetés

A NASA jóvoltából meghallgathatod, hogy milyen hangok vannak a világűrben



|

Halloween alkalmából tett közzé egy sor lejátszási listát a NASA, amelyen keresztül meghallgathatjuk, mit lehetne hallani a világűrben.

Hirdetés

Sokszor foglalkoztak már a tudósok azzal, hogy mit hallanánk a világűrben, ha annak minden hangját tudnánk értelmezni, és persze különféle helyeken járnánk a világegyetemben. A kutatásokból mindig az derül ki, hogy bizony a világűr szörnyen zord hely, nagyon veszélyes, kizárólag a Földről tűnik olyan békésnek. Ezt bizonyítja a NASA legújabb lejátszási listája is. 

Hirdetés

A NASA halloween alkalmából rakott össze egy 14 elemes lejátszási listát, amelyben a világűr különféle helyen hallható történéseket próbálja számunkra értelmezhető hanggal ábrázolni. A munka a NASA mérnökeinek köszönhető. 

Mégis miket lehet meghallgatni a listában? Hallhatóvá tették, hogy milyen lenne a napszél és a marsi szél, mi történt, amikor a Juno űrszonda korábban átlépte a Jupiter mágneses mezejét vagy éppen milyen hullámokat rögzített a Chandra űrteleszkóp, és mit lehetett volna hallani a Voyager-1 mellett a Jupiternél. 

NASA · Sinister Sounds of the Solar System

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.