Hirdetés

A NASA korábbi űrhajósa az első nő, aki elérte a Föld legmélyebb pontját



|

Kathy Sullivan volt az első amerikai nő, aki űrsétát tett, most pedig az első nő, aki elérte a Föld Csendes-óceánjának legmélyebb pontját.

Hirdetés

Most először jutott el nő a Föld legmélyebb pontjára, írja az EYOS. Múlt vasárnap Kathy Sullivan, a NASA korábbi űrhajósa nagyjából 11 000 méterrel ereszkedett a Csendes-óceán felszíne alá. A Challenger Deep a Föld legmélyebb pontja, 1100 mérföldre a Fülöp-szigetektől. Ebben a mélységben a nyomás több mint 1000-szerese annak, amit tengerszinten lehet mérni. 

Hirdetés

Sullivant Victor Vescovo mélytengeri felfedező kísérte el a mindössze 4 órás expedícióra. A történelmi merülés a Ring of Fire expedíció része volt, amit a Vescovo által alapított Caladan Oceanic szervezett. Hozzájuk kötődik a Five Deeps expedíció is, amely a Föld öt legmélyebb pontját kutatta tavaly. Ezúttal pedig az első 4K-s videót kapjuk meg a Challenger Deepről. 

A kaland után egyébként egy hívást szerveztek a duónak, akik a Nemzetközi Űrállomásra nemrég fellőtt két amerikai űrhajóssal beszélgethettek. 1984-ben Sullivan az első amerikai nő volt, aki űrsétát tett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.