Hirdetés

A NASA műholdas felvételei jól mutatják, milyen hatalmas az amerikai erdőtűz



|

Az űrkutató intézet különböző eljárásokkal készített képeket, hogy bemutassa milyen elképesztő pusztítást végez a kontinens nyugati részén terjedő tűzvész.

Hirdetés

Általában azok a mémek a legviccesebbek, melyekben valóban van igazság, azonban nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk azokon a képeken, melyek a 2020-as év apokaliptikus voltát mutatják be.

Kétségtelen, hogy természeti és egyéb szerencsétlenségekből is kijutott bőven erre az évre, ezek közül az egyik az Egyesült Államokban tomboló tűzvész, melyről most a NASA műholdja lőtt képeket.

Hirdetés

A szatellit többféle kamerával is készített felvételeket, köztük infravörös technológiával is, hogy a füst és a hő mértékét egyaránt bemutathassa.

Az alábbi, szeptember 29-én készült képen ezeket szerkesztették össze; bal oldalon főleg a füst mértékét láthatjuk, míg a kép közepén és jobb oldalán helyezkednek el azok a narancssárga pontok, melyek a tüzek sújtotta területeket mutatják.

Az August Complex néven emlegetett katasztrófa Kalifornia történetének legnagyobb kiterjedésű futótüze, mely nagyjából 3840 négyzetkilométeren pusztít, azaz nagyobb terület lángol jelenleg is, mint egész Budapest.

A tűz terjedéséhez hozzájárul a szélsőséges időjárás, melynek köszönhetően az érintett államokban jelenleg hatalmas a szárazság,  rekord-magas a hőmérséklet és alacsony a páratartalom.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.