Hirdetés

A NASA volt űrhajósa beleszállt a Roszkoszmosz vezetőjébe, gyerekes vita alakult ki



|

Az orosz űrügynökség feje le is tiltotta Scott Kellyt a Twitteren.

Hirdetés

Összeszámolni is nehéz, mennyi negatív következménye lett már az orosz-ukrán háború eszkalálódásának, hiszen a humanitárius krízis kialakulása mellett komoly gazdasági és politikai hozadéka is volt Oroszország által indított inváziónak. A konfliktusra még Elon Musk is reagált, aki a Starlink által nyújtott internettel igyekezett megsegíteni az ukránokat, ezzel pedig ki is húzta a gyufát az orosz űrügynökség, vagyis a Roszkoszmosz vezetőjénél. Dmitrij Rogozin azonban nem csak a SpaceX tulajdonosától kapta meg a magáét.

Az amerikai űrügynökség, azaz a NASA egyik volt asztronautája, Scott Kelly rengeteg időt töltött már az űrben, több küldetést is vezetett a Nemzetközi Űrállomáson, és a jelek szerint nagyon nem tetszett neki az, hogy a bajkonuri bázison az emberek igyekeztek eltüntetni más országok, például az USA zászlaját egy orosz Szojuz rakétáról.

Hirdetés

Erről megosztott egy videót a korábban említett Rogozin, aki szerint azért volt szükség a kozmetikai beavatkozásra, mert a szerkezet bizonyos zászlók nélkül is jól néz ki. Erre megjelent Kelly, aki közölte, hogy a külföldről érkező anyagi támogatások nélkül szinte semmit sem érne az orosz űrprogram, majd el is látta a Roszkoszmosz vezetőjét egy karriertippel:

"Talán találhatsz magadnak állást a McDonald's-ban, már ha még létezik McDonald's Oroszországban. [Mellesleg még létezik, azon kevés nyugati cégek közé tartozik, amelyek nem vonultak ki a piacról - a szerk.]"

Kellynek az sem tetszett, hogy Rogozin korábban nekiment Musknak, és erre is egy gúnyos megjegyzéssel reagált:

"Dmitrij, azt hittem, hogy Oroszország blokkolta a Twittert. VPN-ed van, vagy esetleg csak ennyire különleges vagy?"

Közben a Roszkoszmosz vezetője sem hagyta szó nélkül a beszólásokat, és egy elég erős állítást tartalmazó bejegyzéssel válaszolt. Egészen pontosan arról írt, hogy Kelly szálljon le a Twitterről, vagy a Nemzetközi Űrállomás halála az ő lelkén szárad majd. Valószínűleg Rogozin is rájött, hogy ez picit durva volt, mivel a jelek szerint törölte a tweetet.

Kelly nyilván ezt sem hagyta szó nélkül:

"Dmitrij, miért törölted ezt a tweetet? Nem akarod, hogy mindenki lássa, miféle gyerek vagy?"

A nem éppen magas szintű vitának egyelőre az lett a vége, hogy Rogozin blokkolta Kellyt a Twitteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.