Hirdetés

A NAV nevében akarják megszerezni az adatainkat a csalók



|

Adóvisszatérítést ígérve próbálnak személyes adatokat szerezni a csalók, akik a NAV-nak adják ki magukat az e-mailes csalások során.

Hirdetés

A Kaspersky biztonsági szakemberei az elmúlt napokban adtak ki figyelmeztetést arról, hogy hackerek ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével próbálnak visszaélni.

A mostani adathalász akció során személyes adatokat akarnak begyűjteni, és a támadás az átlagosnál nagyobb mértékű. A Kaspersky egyetlen nap alatt több száz kártékony e-mailt észlelt, ezekben mindben a NAV-nak adják ki magukat a csalók. 

Hirdetés

Főleg neveket, adóazonosítókat és e-mail-címeket akarnak lopni az emberektől, az adatokat pedig úgy próbálják kicsalni, hogy adóvisszatérítést ígérnek. Ehhez csak egy linkre kellene rányomni, majd a csalók valódinak tűnő oldalán pár személyes információt megadni. 

A szakemberek azt javasolják, hogy alaposan vizsgáljuk meg a kapott levélben a feladó e-mail-címét, valamint ellenőrizzük a levél nyelvtani helyességét. Ezek alapján általában le lehet buktatni a rosszindulatú támadókat, de az is fontos, hogy ne nyissuk meg a levélhez csatolt fájlokat, valamint ne nyomjunk a linkekre, főleg akkor ne, ha ennek fontosságát külön hangsúlyozzák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.