Hirdetés

A Netflix elkezd fellépni a jelszómegosztás ellen?



|

Jól pörög a Netflix, mégis pont a karanténidőszakban akarják kiszórni a potyautasokat.

Hirdetés

Egyelőre csak tesztüzemben, de a Netflix egyes tévés felhasználókat az alábbi figyelmeztetéssel várja:

"Ha nem együtt élsz a fiók tulajdonosával, akkor sajátot kell készítened a folytatáshoz."

Itt azután vagy készíthetünk egy saját felhasználót, vagy pedig ha miénk a fiók, akkor több úton keresztül is megerősíthetjük azt, de akár későbbre is halaszthatjuk a jóváhagyást.

Könnyen lehet, hogy a streamingszolgáltató a jelszómegosztás és a háztartáson kívül megosztott profilok ellen próbál fellépni valahogyan, hiszen ahogy az a felhasználási feltételekben is szerepel: "A Netflix szolgáltatás és a szolgáltatáson keresztül megtekintett bármely tartalom csak magán- és nem kereskedelmi célú felhasználásra szolgál, és nem osztható meg a felhasználóval nem azonos háztartásban élő személyekkel."

Hirdetés

A Netflix szóvivője több portál megkeresésére is megerősítette, hogy teszt zajlik, de úgy fogalmazott: ennek célja, hogy biztosítsák, hogy csak olyanok használjanak Netflix-fiókot, akik erre jogosultak.

A cég ügyvezető igazgatója és termékfelelőse, Greg Peters már egy 2019-es befektetői értekezleten megpedzegette, hogy elkezdtek foglalkozni a témával, jóllehet akkor sem kívántak drasztikus lépéseket tenni ez ügyben, és mint írtuk, most is csak egy tesztüzemről van szó.

Azóta persze kicsit átalakult a piac, és a fogyasztói szokások is változtak, nemcsak a koronavírus miatt, hanem mert több új szereplő is felbukkant, így senki se lepődjön meg, ha a Netflix és társai hamarosan mégis bekeményítenek e téren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.