Hirdetés

A Netflix is rááll az ingyenes hétvégékkel operáló üzleti modellre?



|

A StreamFest alkalmából 48 órás próbaidőszakot biztosít a szolgáltatásához a Netflix, igaz, egyelőre csak Indiában.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy a Netflix véget vet az ingyenes próbaidőszaknak, követve a Disney+ példáját. Mindennek az oka az, hogy az előfizetők mennyisége már nem emelkedik olyan tempóban, mint azt szeretnék. Most azonban közeledik a StreamFest, egy 48 órás esemény, amelyet december 4-én rendeznek meg, egyelőre csak Indiában. A StreamFest alatt ingyenesen lehet használni a Netflixet. 

A StreamFestről az androidos app kódján belül értesültek a szakértők, később a Netflix is megerősítette a dolgot. A próbához semmilyen kártyaaadatot nem kell majd megadni, de azt remélik, hogy mindenkit meggyőznek, aki még nem rendelkezik Netflix-előfizetéssel.

Hirdetés

A StreamFestet egyelőre csak Indiában tartják meg, de a szakértők szerint más országokra is kiterjeszti majd a Netflix az ötletet (ami nálunk kb. a kódolatlan HBO hétvége modelljének felel meg), ha az esemény sikeresnek bizonyul. 

A Netflix a világjárvány miatt 2,5 millió új előfizetőt remélt a szeptember 30-cal bezárult 3 hónapos időszakban, de csak 2,2 milliót szerzett, és egyre több a riválisa is. A negyedik negyedévtől 6 millió új előfizetőt várnak, amivel a teljes tábor már 201 millióra emelkedne. Ha a meglehetően nagy piacnak számító Indiában sikerrel jár a StreamFest, akkor feltehetően látunk majd ilyen próbálkozásokat még, remélhetőleg a mi régiónkban is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.