Hirdetés

A Netflix vezérigazgatója szembenézett a valósággal



|

A némileg hanyatló, de még mindig népszerű Netflix vezetője védelmébe vette Dave Chappelle-t és Ricky Gervaist is.

Hirdetés

Továbbra is a legnépszerűbb streaming-platformok között van a Netflix, de egyértelműen érezhető, hogy az utóbbi időszakban mennyi csapást kellett elszenvednie.

Habár attól egyelőre nem igazán kell tartani, hogy egy rivális letaszítaná a trónról a piros csapatot, de erősen valószínű, hogy komoly változtatásokra lesz szükség, ha hosszú távon meg szeretné őrízni piacvezető pozícióját. Az mindenképp jó jel, hogy úgy tűnik, ezzel maga a CEO is tisztában van.

Hirdetés

Áprilisban még nagyobb gyomrost kapott a Netflix, hiszen előfordult, hogy egyetlen nap alatt 54 milliárd dollárt veszítettek, amit nem kell átszámolni forintba, hogy érezzük, mekkora súlya van. A streaming-platform ráadásul látszólag nem fogadta túl jól a veszteséget, amiért leginkább a riválisokat, az orosz-ukrán háborút, illetve a fiókjukat megosztó felhasználókat okozta.

Az előző hónapban történt zuhanás óta további 75%-kal csökkentek a Netflix részvényei, amit a vállalat vezérigazgatója, Ted Sarandos döbbenetesnek, csalódáskeltőnek és kínosnak nevezett, ám szerinte ideje továbblépni. A CEO említést tett Dave Chappelle netflixes műsoráról, a The Closerről is, amiben a humorista a transzneműeken viccelődött, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot. Sarandos meglepődött a reakciókon, de ő nem aggódott azon, hogy támogassa-e Chappelle-t.

Ricky Gervais netflixes előadásának szintén komoly visszhangja volt, de Sarandos mindkét humoristához hasonlóan viszonyul:

"Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az amerikai kultúrának a szabad kifejezés. Sok eltérő embernek sugározunk, akik különböző véleményekkel, különböző ízléssel és különböző stílussal rendelkeznek, de mégsem csinálunk mindent mindenkinek. Akarunk valamit mindenkinek, de minden nem lesz mindenkinek."

Sarandosnak a cenzúra kapcsán is volt mondanivalója.

"Mindig azt mondtam, hogy ha cenzúrázunk az Egyesült Államokban, akkor hogyan fogjuk megvédeni a tartalmainkat a Közel-Keleten?"

Szerintetek visszakormányozhatja még ezt a Netflix?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.