Hirdetés

A Paint újabb praktikus funkcióval igyekszik felzárkózni versenytársaihoz



|

A Microsoft képszerkesztőjével a jövőben egy kattintással eltávolíthatjuk a képek hátterét.

Hirdetés

Szépen gyarapodnak a Microsoft egykor faék egyszerűségű képszerkesztője, a Paint funkciói, így fokozatosan kapaszkodik fel az összetettebb, bonyolultabb és esetenként drágább képszerkesztők közé. A Windows még a Pasziánsznál is régebbi beépített szoftvere az elmúlt években többször is bizonyította, hogy képes megújulni, akár olyan módon is, hogy elirigyelve más hasonszőrű programok újításait, sorra beépíti a legfontosabbakat.

A Windows 11-gyel érkező újítások után a közelmúltban elérhetővé tett sötét módot, hamarosan a szoftver MI támogatása követi az ígéretek szerint.

Hirdetés

Aki a munkájához használta már a Paintet, tudja, hogy nem igényel komolyabb tudást, használata könnyen megtanulható, és ha nem a legprofesszionálisabb képszerkesztő feladatok elvégzésére van szükségünk, az egyik legjobb megoldás. Mégis adódhat olyan kihívás, amivel a közel 40 éves szoftver nem bír el.

Ha egy szerkesztés során egy képnek valamiért el kellett távolítani a hátterét, eddig vagy jó pénzért a Canva fizetős fal mögé rejtett változatát kellett megvásárolnunk, vagy regisztrálnunk kellett az Adobe Expressre. Éppen ezért örömteli, hogy a Paint háttérleválasztó funkcióját már tesztelik a Microsoftnál, a Windows Insider programjában elérhetővé tették a laikus tesztelők számára a Canary és a Dev csatornán (11.2306.30.0 verzió).

A funkció a kép beolvasása után egyetlen kattintással leválasztja a hátteret az eszköztár bal oldalán található gomb segítségével. A program automatikusan felismeri a hátteret és elvégzi a kiadott parancsot. Ha problémánk van az automatikusan kiválasztott témával, manuálisan is beállíthatjuk a háttér leválasztani kívánt részeit.

Folyamatos fejlesztésével sokakat győzhet meg arról a redmondi tech cég, hogy a Paint jó választás lehet a képeik szerkesztésére. Egyébként további újításokat is szeretne még beépíteni a Microsoft: tesztelés alatt áll például egy szöveg- és képgenerátor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.