Hirdetés

„A paprika lehet a fagyasztóból” - kollégánk egyszer csak elkezdett recepteket kapni a Neptuntól



|

Gyanútlanul jelentkezett be a tanulmányi rendszerbe egy munkatársunk, hogy szembesüljön a bizarr és vicces hibával a Mátrixban. Megszólalt az egyetem is.

Hirdetés

Nézzétek ezt a csodás lecsóreceptet:

  • A darabolt lecsópaprikát, a paradicsomot és a cseresznyepaprikát is hozzákeverjük, megfonnyasztjuk, felöntjük deci borral, pároljuk. A paprika lehet a fagyasztóból, a paradicsom lehet lé vagy püré is.
  • Amikor már majdnem megfőtt és besűrűsödött, ráöntjük a babkonzervet, hozzákeverjük a két teáskanálnyi pirospaprikát, és még addig főzzük, amíg a pirospaprika besűríti a babkonzerv levét.

Ne ijedjetek meg, nem gurult el a gyógyszerünk és nem is alakultunk át gasztromagazinná (bár ezek után ez hirtelen nem is tűnik olyan rossz ötletnek): az instrukciókat kollégánk kapta a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül, ahova azért jelentkezett be, mert hirtelen elkezdtek záporozni az üzenetek.

Kapott mindenfélét, köztük sok egyéb receptet, mutatott nekünk például egy egészen meggyőző madártej-újragondolást és egy kifejezetten konzervatív mákos pity-puty variációt; ahogy ő fogalmazott, "teljesen random cuccok" záporoztak a beérkező levelek közé.

Hirdetés

Volt, amelyikben AMD Ryzen 7 2700X processzort ajánlottak neki "40 pisztolyorrú Mátyásért", de érkezett teljesen fiktív recept nem létező hozzávalókkal. Mutatjuk az üzenetlistát: ezek közül egyiknek sincs köze a tanulmányokhoz.

Mint kiderült, egészen banális hiba okozta a kavarodást az Óbudai Egyetem rendszerében. A hiba bejelentése után megtudta, "sajnos az egyik hallgató válaszolt egy Neptun-üzenetre, amit minden címzett megkapott és azóta erre az levélre válaszolnak, amit szintén mindenki megkap".

A jelek szerint ez nem egy könnyen orvosolható probléma, mert azóta is dolgoznak a hiba elhárításán. Később, már nyilvánosan azt közölték, hogy az egyik üzenetnél nem volt a "Válasz tiltása" bejelölve és így mindenki, aki megkapta az üzenetet, tud rá válaszolni, és azt minden címzett megkapja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.