Hirdetés

A párizsi metróban is szolgálatot teljesít a Boston Dynamics egy robotja



|

A robotkutya segítségével olyan helyeket is könnyedén megvizsgálhatnak, ahova egyébként körülményes az eljutás.

Hirdetés

Miközben még mindig szeretjük nézni azokat a videókat, amikben a Boston Dynamics demózza, mire képesek az általuk készített és folyamatosan fejlődő robotok, most már érdekesebb azt látni, hogy a való életben milyen feladatok elvégzésére alkalmasak ezek a masinák.

Már 2020-ban beszámoltunk róla, hogy Európában is kapható lesz a Spot, a vállalat robotkutyája, most pedig egy újabb izgalmas feladatkörben kap lehetőséget, a kontinens egyik legfontosabb metróhálózatában.

Hirdetés

Párizsban naponta 16 millió ember használja a metrót, ami egyébként a világ egyik legbonyolultabb hálózataként ismert. A helyi tömegközlekedési szervezet, a RATP komoly feladatot végez, 308 megállót és 220 kilométernyi vasúti pályát kell karbantartaniuk. Ebben segít nekik az újonnan munkába állított, speciális eszközökkel felvértezett Spot.

A szakemberek ötéves karbantartási ciklusban dolgoznak, ami során 35 ezer objektumot kell ellenőrizniük, melyek közül néhány könnyedén, mások pedig szörnyen nehezen megközelíthetők. Utóbbiaknál nagy segítség a Spot, ami egy 360 fokban látó infravörös kamerával is rendelkezik, így a mozgékonyságán túl ott is alapos felmérést tud végezni, ahol a látási viszonyok is rosszak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.