Hirdetés

A parkolásért és a tömegközlekedésért is lehet fizetni a Google Térkép appban



|

Az Egyesült Államok lakói már nem csak infókhoz juthatnak, de szolgáltatásokat is használhatnak az alkalmazáson belül.

Hirdetés

Bár az Apple Maps fejlődget, és van még néhány alternatíva, továbbra is a Google-é az egyik legnépszerűbb és legtöbb lehetőséget kínáló térképalkalmazás. A Google Térképpel útvonalat tervezhetünk gyalogosan, autósan, vagy tömegközlekedéssel, hasznos információkhoz juthatunk, taxit hívhatunk, és egyes helyeken már a parkolásért is az appon belül fizethetünk.

Jelenleg 400 amerikai városban érhető el a Passport és a ParkMobile közreműködésével beépített funkció, így a felhasználóknak csak meg kell adniuk a parkolóóra számát, a várakozás idejét (egyes zónákban automatikusan), és az app a Google Pay használatával vonja le a szükséges összeget. Az iOS-es appot később frissítik.

Hirdetés

Ami a tömegközlekedést illeti, már világszerte több mint nyolcvan szolgáltató lesz támogatott, és akkor sem kell külön alkalmazásokat nyitogatni, ha átszállunk más járművekre. A Google egyelőre nem közölt pontos listát arról, hogy kikkel működik együtt, de a BKK már látványosan nyit a digitális jegy- és bérletvásárlás felé, úgyhogy reméljük, idővel mi is egyszerűbben használhatjuk a közösségi utazás eszközeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.