Hirdetés

A PayPal kihátrált a Facebook Libra mögül



|

Elég borús a Facebook kriptopénzének jövőképe, most ugyanis a PayPal is teljes mértékben kihátrált a projektből és annak bármilyen támogatásából.

Hirdetés

Júniusban a Facebook Calibra nevű leányvállalata 27 másik céggel egyesítette az erőit, és a Libra Assocation formájában elkezdték fejleszteni a Libra nevű, blockchain-alapú kriptopénzt. Elvileg már jövőre befutott volna a Libra, most azonban egyre inkább úgy néz ki, hogy a kukába végezheti az egész projekt. Nagy érvágás ugyanis a Facebook számára, hogy a PayPal teljes mértékben kihátrált a Libra mögül. 

Hirdetés

Egy héttel ezelőtt a The Wall Street Journal már arról cikkezett, hogy a Visa, a Mastercard és a többi pénzügyi partner meggondolta magát, és nem akarja, hogy köze legyen a Facebook pénzéhez.

A PayPal most pedig tényleg otthagyta a projektet. Mindezt Amanda Coffee szóvivő egyik e-mailje is megerősítette. 

Bár a Librát támogatta volna a Vodafone, a Coinbase, a Spotify, az Uber és az eBay is, olyan hatósági szintű szabályozás lehetőségét lengették meg a Facebook előtt, amely összetörheti a közösségi óriás terveit. A Libra sorsa már a hó végén eldőlhet, amikor a Facebook működésért felelős igazgatója köteles megjelenni a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottság előtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.