Hirdetés

A Photoshopnál is hatékonyabban javítja a képeket a mesterséges intelligencia



|

Habár nem erre tervezték, a DALL-E 2 nem ismer lehetetlent, ha képszerkesztésről van szó.

Hirdetés

Korábban már többször is beszámoltunk az OpenAI forradalmi mesterséges intelligenciájáról, a DALL-E-ről, melynek nevét Salvador Dalí és a Pixar animációs filmjéből ismert WALL-E ihlette. A második generációjánál járó algoritmus akár néhány szóból is képes lenyűgöző képeket generálni, valaki pedig már magára is tetováltatta az egyik művét.

Most pedig ismét beverekedte magát a hírekbe a technológia, miután egy fotós látványosan demonstrálta, hogy a fényképek korrigálásában is elképesztő távlatokat nyújt az OpenAI találmánya.

Hirdetés

Nicholas Sherlock elsőként a youtuber Michael Widellnek mutatta meg, hogy a DALL-E 2 milyen hatékonyan kijavított egy homályos fotót, amelyet egy katicabogárról lőtt. Az alábbi képeken látható eredményt úgy sikerült elérnie, hogy egyszerűen kitörölte az életlen részt, majd egy szöveges parancs formájában megadta az algoritmusnak, hogy a minta segítségével generáljon egy fókuszált, nagy felbontású fotót egy katicáról egy levélen.

Forrás: Nicholas Sherlock/PetaPixel

A tűéles minták még a Photoshopban rejlő lehetőségeket is túlszárnyalják, Widell ezért már a fotózás halálát vizionálja a róluk készült videójában. A Sherlockkal kapcsolatba lépő PetaPixel ugyan nem ment ilyen messzire, ám felteszi a kérdést, hogy vajon milyen lehetőségeket tartogat ez a technológia például a stockfotók szempontjából, ahol kapóra jöhet, ha egy algoritmus bármilyen témában képes ingyenesen használható, élethű felvételeket fabrikálni.

A PetaPixelnek Sherlock további képeket is küldött, amelyekkel a DALL-E 2 egyéb trükkjeit illusztrálta. Az algoritmus képes például szöveges parancs alapján kicserélni valamit egy képen (a mintán egy gémet helyettesített egy elefánttal), illetve automatikusan generált tartalommal a széleken is ki tudja bővíteni a felvételeket

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.