Hirdetés

A Pioneer szerint visszatérnek a lemezolvasók, be is mutatott egyet a gyártó



|

Az új modell minden lényeges formátumot kezel, és a karcos korongok sem hozzák zavarba.

Hirdetés

A közelmúltban láttunk már példát arra, hogy egy kihaltnak vélt formátumra új reneszánsz virrad, hiszen pontosan ez történt a bakelit lemezekkel, melyek iránt az utóbbi években annyira megnőtt a kereslet, hogy a gyártók már alapanyaghiánnyal küzdenek. A Pioneer pedig most arra számít, hogy a digitális korongok is újabb virágkor előtt állnak, ám nem a vájtfülű hipszterek, hanem az adattárolási szükségletek miatt.

A tokiói vállalat szerint az optikai lemezek és az optikai meghajtók iránti keresletnek a távmunka elterjedése és az egyre nagyobb tárhelyéhség ad majd új lökést, ebben pedig annyira bíznak a japánok, hogy egy vadonatúj író-olvasó egységet is bemutattak.

Hirdetés

Az asztali számítógépekbe szánt BDR-213JBK 20 különböző formátumot támogat a CD-RW-től a BD-R QL-ig, így lényegében nincs olyan, kereskedelmi forgalomban kapható korong, amivel ne birkózná meg. Az eszközt továbbá egy "PowerRead" nevű funkcióval is felturbózták, amely kifejezetten a szennyezett és karcos lemezek olvasását szolgálja.

A BDR-213JBK 16x-os sebességgel képes írni az egyrétegű és a dupla rétegű Blu-ray lemezeket, 14x-es sebességgel pedig a BDR-XL korongokat (ezek már akár 128 GB-os tárhelyet kínálnak). A lemezolvasók Rolls Royce-át egyelőre csak Japánban árulják, átszámítva nettó 51 ezer forint körüli áron, amivel ugyan nem olcsó, de nem is sokkal drágább, mint a hasonló képességű, de kisebb (12x-es) írási sebességgel bíró alternatívái.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.