Hirdetés

A Pornhub-dokumentumfilm bemutatja a felnőttfilmes birodalom sötét oldalát



|

Az internet egyik vezető pornóoldaláról a Netflix forgatott fontos kérdéseket feszegető dokumentumfilmet.

Hirdetés

A Pornhub nevét valószínűleg csak nagyon kevesen nem ismerik, ami nem véletlen: a Similarweb tavaly nyári felmérése szerint az oldalt havonta többen látogatják, mint a Netflix streamingplatformját, az éves forgalma pedig tízmilliárdos nagyságrendben mérhető.

A pornóoldal sokat tett az ismertségéért, különféle, vicces, vagy jópofa reklámkampányokkal, arról azonban nem igazán szeretnek beszélni, hogy komoly problémák akadnak a működésük környékén. Többek között erről rántja le a leplet a Netflix március 15-én érkező dokumentumfilmje, a Money Shot (a kifejezés egy bizonyos, a pornófilmekben gyakran előforduló jelenetre utal).

Hirdetés

A streamingszolgáltató tegnap tette közzé a dokumentumfilm előzetesét, amelyben előadók, aktivisták, illetve a Pornhub korábbi alkalmazottai mesélnek a céghez kapcsolódó élményeikről. Van miből válogatni, az oldal körül ugyanis viszonylag gyakoriak a botrányok.

A cég anyavállalata, a MindGeek ellen például indult már bírósági eljárás gyerekpornóból származó bevételek miatt. Erre válaszként a cég 2020-ban minden, nem ellenőrzött felhasználó által feltöltött videót törölt a platformról. Ennél azonban több probléma is van az oldal működésével.

A Money Shot pedig nem csak kizárólag a Pornhub viselt dolgaira koncentrál, hanem a szexmunka és a szexipar egyes szeleteit is alaposabban megvizsgálja. Az előzetesből kiderül, hogy sok szexmunkásnak és pornóelőadónak a megélhetése került veszélybe, amikor a közösségi média platformok egymás után törölték a felhasználói fiókjaikat. Van benne szó még a szexuális kizsákmányolásról, emberkereskedelemről, prostitúcióról és hasonló témákról.

A Pornhubbal kapcsolatban az a vád is elhangzik, hogy a felhasználók adataival is visszaélnek, ha máshogy nem, hát azáltal, hogy azokat harmadik fél számára értékesítik. A hasonló mainstream pornóoldalakkal szemben ezért ma már egyre népszerűbbek az úgynevezett etikus pornót készítő előadók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.