Hirdetés

A Qualcomm és az Intel is a Huawei mellett kampányolnak



|

Mindkét óriás szeretné meggyőzni az amerikai vezetést, hogy gondolja át a Huawei feketelistára helyezését.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben gyakorlatilag majdnem minden nagyobb tech cég jelezte, hogy együttműködve az amerikai kormánnyal megtagadja a további közös munkát a Huawei-jel. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy több óriásvállalat is próbálja meggyőzni az amerikai vezetést arról, hogy a Huawei végleges kitiltása nem jó ötlet. 

Hirdetés

A Reuters jelentése szerint igazak voltak a Huawei korábbi állításai, amelyek szerint számos amerikai beszállító és vállalat próbálta meggyőzni az amerikai kormányt arról, hogy jó lenne, ha folytathatnák az együttműködést. 

Ami azt illeti, csendben, de a Qualcomm és az Intel is a Huawei mellett kampányol. A két óriás szeretné, ha ez a politikai botrány véget érne, ugyanis rengeteg pénzt veszít emiatt. Egyes becslések szerint a Huawei 11 milliárd dollárt költött amerikai gyártású alkatrészekre csak tavaly, az összeg jelentős részét pedig a Qualcomm és az Intel tették zsebre. 

A Huawei-t támogató amerikai cégek azt mondják az amerikai kormánynak, hogy a múlt havi feketelistát át kellene értékelni, és kihagyni azokat a technológiákat, amelyek nem kapcsolódnak a nemzetbiztonsághoz. Más szóval továbbra is chipeket akarnak eladni a Huawei-nek az új okostelefonjaiba, ezek ugyanis nem valószínű, hogy olyan biztonsági kockázatot jelentenek, mint az 5G-s hálózati eszközök (mondják az érintett cégek). 

Nemrég a Google is a Huawei mellett kampányolt: ha minden így marad, akkor a Huawei a Google szerint egy nem biztonságos rendszerrel válaszolna az Android elvesztésére. A nagy cégek megelőznék, hogy az amerikai vállalatok károkat szenvedjenek, de senki sem tudja, hogy mit hoz még Amerika és Kína kereskedelmi háborúja, amelynek nem a Huawei lenne az egyetlen vesztese. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.