Hirdetés

A Qualcomm nem vár tovább Kínára



|

Az óriás úgy döntött, hogy mégsem vásárolja fel az NXP-t.

Hirdetés

Az elmúlt két évben a Qualcomm mindent megtett, hogy felvásárolhassa az NXP-t, ami egy számára rivális chipgyártó. Az óriás most feladata. 

Hirdetés

A Reuters jelentése szerint a 44 milliárd dollárt érő üzlet a legnagyobb felvásárlás lett volna félvezető-gyártók világában, azonban a kínai hatóságok továbbra sem bólintottak rá

Az amerikai Qualcomm ugyan jelenleg is a világ legnagyobb mobilos chipgyártója, de az NXP az autós iparban, a biztonságos fizetésre és beágyazott megoldásokra szakosodott ágazatokban igen erős név, ráadásul néhány éve a Freescale Semiconductor is a tulajdonába került. 

Bár az NXP-ről a kínai időhúzás miatt lemondott a Qualcomm, ennek ellenére azt tervezi, hogy felépíti a nevét az autóiparban, az IoT világában és a hálózati kategóriában is. Továbbra is gyárt chipeket okostelefonokba, tabletekbe és laptopokba. Az NXP fájdalomdíja 2 milliárd dollár lesz, a Qualcomm pedig 30 milliárd dollárnyi saját részvényt vásárol vissza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.