Hirdetés

A Qualcomm odaszúrt az Apple-nek



|

Külön listát állított össze az úttörő technológiákról a Qualcomm. Minden érdem az androidos készüléké, az Apple neve nincs sehol.

Hirdetés

Elméletileg ma van az Apple nagy napja, azonban a Samsung mellett a Qualcomm is igyekezett a lehető legjobban elvonni a figyelmet az almás gyártóról. 

Hirdetés

A chipgyártó egy blogbejegyzésben külön listát állított össze az okostelefonos ágazat úttörő technológiáiról. Ezek a Qualcomm szerint egytől egyig androidos modelleknek köszönhetőek. 

Az íriszfelismerés és az arcfelismerés mellé például a Samsung Galaxy S8-at írta a gyártó, a keret nélküli kijelzőhöz pedig a Xiaomi Mi MIX-et. Az első vízálló készüléknek a Sony Xperia Z4-et írta be a Qualcomm, az első dupla kamerásnak pedig az HTC One M8-at. 

A Qualcomm sehol nem említi meg az Apple-t, az iPhone-t vagy az iOS-t. Ez persze nem véletlen: az Apple és a partnergyártói jelenleg jogi csatában állnak a Qualcommal, és azzal vádolják a chipgyártót, hogy túl magas jogdíjakat követel a szabadalmakhoz mérten. Az előírások szerint ezek mértéke csak a normál kereteken belül mozoghat. 

Az iPhone és iPad készülékek gyártásával foglalkozó Compal, Foxconn, Pegatron és Wistron visszatartják a jogdíjak kifizetését, szerintük ugyanis ezek mértéke túl magas. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.