Hirdetés

A Realme hozza el az akkumulátortöltés új generációját



|

Az új Realme UltaDart töltéssel akár 200W-os töltési teljesítmény is elérhető.

Hirdetés

2020-ban debütált a Realme SuperDart töltése, ami az arra hitelesített telefonoknak akár 65W-os töltést is képes volt biztosítani. Ezzel a sebességgel egy iPhone sem versenyezhet, de még az androidos eszközök piacán is kiemelkedőnek számított, egészen 2022-ig. Most, amikor már nem olyan nagy dobás az ilyen töltési sebesség, a Realme csavart egyet a technológián, aminek az új generációja egészen döbbenetes teljesítményre képes.

A nemrégiben bemutatott UltraDart a gyártó állítása szerint akár 5 perc alatt 50%-ra töltheti az alkalmas telefonok akkumulátorait, miközben azok épségére is nagy figyelmet fordítottak a fejlesztéskor. Az UltraDart Charging Architecture, ahogy a Realme hívja, három fő elemből áll.

Hirdetés

Az első és legfontosabb az Ultra Fast Charging, aminek köszönhetően képesek elérni imént említett töltöttségi szintet 5 perc alatt. Ehhez többféle gyorsítási eljárást is használnak, továbbá fokozatos feszültségemelést, hogy szinten tartsák a töltött eszköz stabilitását és hőfokát.

A második komponens az Ultra Battery Protection, aminek köszönhetően akár 1000 töltés múlva is megmarad az akkumulátor kapacitásának legalább 80%-a. Ehhez a Realme elvileg a legjobb minőségű lithium csomagokat alkalmazza.

Végül, de nem utolsósorban az Ultra Heat Protection is fontos szerepet kap. Az új algoritmus azért felel, hogy miközben tölt az eszköz, az semmiképpen ne emelkedjen a hőmérséklete 43 °C fölé. A Realme már azt is elárulta, hogy először a GT Neo3-ban kap helyet az UltraDart töltés, ebben azonban még 150W-osra korlátozzák a sebességet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.