Hirdetés

A Reddit és a Robinhood vezérigazgatója is jelen lesz a GameStop-botrány virtuális tárgyalásán



|

Rajtuk kívül pedig még egy youtuber is részt vesz majd a nagy port kavart tőzsdebotrány meghallgatásán.

Hirdetés

Előző hónapban igencsak komoly káoszt okozott főként jó néhány internetező a tőzdsén, amikor is összehangolt támadást indítottak a GameStop részvényeit shortolók ellen, aminek hatására például a Robinhood alkalmazása különféle korlátozásokat vezetett be, de ezzel gyakorlatilag csak még nagyobb lett a felháborodás. A héten pedig jogi keretek között folytatódik a balhé, és a tanúként meghívottak között több jól ismert név is van.

Február 18-án, vagyis csütörtökön kerül sor a GameStop-botránnyal kapcsolatos virtuális meghallgatásra, amelyre természetsen több tanút is meghívott a bíróság. Köztük van a Reddit CEO-ja és társalapítója, Steve Huffman, illetve a kisebb népharagot kiváltó Robinhood vezérigazgatója, Vlad Tenev is. Sőt, még a youtuberként és redditezőként is tevékenykedő Keith Gill, ismertebb nevén Roaring Kitty is jelen lesz elvileg.

Hirdetés

A New York Times beszámolója szerint Gill központi szerepet játszott a GameStop piaci értékének növekedésében, aki 53 ezer dollárt fektetett be a vállalkozásba. Több reddites kereskedő is beállt mögé, és a januári eseményeket követően a youtuber befektetése elérte a 48 millió dolláros értéket. A Robinhood pedig időközben már csoportos pert kapott a nyakába, mivel a vád szerint a felhasználók korlátozásával megpróbálta manipulálni a piacot.

A meghallgatást egyébként élőben lehet majd követni a YouTube-on:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.