Hirdetés

A régebbi modellek kivezetésével pörgetheti fel az RTX 30-széria gyártását az Nvidia



|

Bennfentesek szerint a zöldek elérkezettnek látják az időt, hogy végre az újdonságokra fókuszáljanak.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban az Nvidia kétségbeesett lépésekre szánta el magát, hogy kezdjen valamit a kriptobányászat miatt kialakult súlyos GPU-hiánnyal. A cég egyszerűen a régebbi kártyáit, köztük az RTX 2060-at és a GTX 1650-et küldte ismét gyártásba abban a reményben, hogy a bányászoknak ezek már nem lesznek elég vonzók.

A stratégia viszont nem igazán vált be, mivel a szárnyaló árfolyamtól vérszemet kapott nyerészkedők válogatás nélkül felvásároltak szinte mindent, s ami mégis megmaradt, ahhoz csak nevetségesen drágán lehet hozzájutni. Az utóbbi hetekben azonban nagyot esett a kriptovaluták értéke, s már a kifejezetten bányászatra szánt CMP-széria is úton van, így talán az Nvidia is fellélegezhet.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítja az ITHome friss jelentése, ami az ázsiai piac bennfenteseire hivatkozva arról ír, hogy a megváltozott helyzet miatt a zöldek hamarosan visszafoghatják a régi hardverek gyártását az új RTX 3000-es kártyák kedvéért. A portál szerint az RTX 2060 gyártását már ebben a hónapban megfelezik, jóval kevesebbet szállítva belőle a boltoknak.

A GTX 1600-as szériából viszont továbbra is ugyanannyi készül majd, de valamikor a következő hónapok során ennél is csökkentheti a kvótát az Nvidia. Az új Ampere-kártyák gyártásának felpörgetésével az ITHome forrásai szerint akár már az idei év második felében normalizálódhatnak az árak és enyhülhet a GPU-hiány.

Ezt persze mi is csak akkor hisszük, ha látjuk. Egyelőre ugyanis még ott tartunk, hogy az MSI már a 2014-es GTX 730-at küldi ringbe a reménytelen készlethiány miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.