Hirdetés

A régi iPhone-okat nem vágjuk a kukába



|

Az elmúlt 10 évben értékesített iPhone-ok közel kétharmada még mindig használatban van.

Hirdetés

Kevesebb mint egy hónapja lett 10 éves az iPhone széria, jelenleg pedig mindenki az iPhone 8-ra és a forradalmi újdonságokra vár. Addig is azonban előkerült egy érdekes információ. 

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy az elmúlt 10 évben értékesített iPhone-ok (tehát az összes modell) közel kétharmadát még mindig aktívan használják az emberek. 

Márciusig számolva 1,163 milliárd iPhone-t szállított le az Apple. A Newzoo szerint ennek a 62,6 százaléka áprilisban még használatban volt, ami összesen 728 millió iPhone-t jelent. 

A Newzoo szerint a világszinten használt okostelefonok 25 százaléka volt Apple márkájú, annak ellenére, hogy az aktuális időszakban az Apple csak 15 százalékos piaci részesedésnek örülhetett. 

Az iPhone-tábor 31,3 százalékát Kína teszi ki, ami 228 millió iPhone-t jelent. Amerika a második 120 millióval, ami 16,4 százalék. 

A legtöbben iPhone 6-ot használnak (21 százalék), a top öt további sorrendje pedig az iPhone 6S (18 százalék), az iPhone 7 (11 százalék), az iPhone 6 Plus (9 százalék), majd az iPhone 6S Plus (8 százalék). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.