Hirdetés

A rendőröket lehallgató app az emberek új kedvence



|

Már a TikToknál is népszerűbb az az app, amelynek segítségével le lehet hallgatni a rendőrségi frekvenciákat.

Hirdetés

Amerikában elképesztő módon megugrott a 5-0 Radio Police Scanner nevű app népszerűsége, ezt csak péntek és vasárnap között 40 000 alkalommal töltötték le az emberek. Ez lett az App Store legnépszerűbb fizetős appja is, egyébként 5 dollárt kérnek érte, de a reklámokkal telepakolt ingyenes verzió is a legnépszerűbbek között van, még a mostanában egyértelmű erőnyerőnek számító TikToknál is keresettebb. 

Hirdetés

Talán mondani sem kell, hogy az app a népszerűségét annak köszönheti, hogy az egész Amerikát érintő tüntetések és zavargások miatt rendszeresen az összecsapások a tüntetők, valamint a szélsőséges csoportok és a rendőrök között. Az app lényege az, hogy a felhasználók élőben hallgathatnak bele különféle rendőri rádiófrekvenciák adásába, és így például könnyebb elkerülni egy olyan csomópontot, ahová épp nagy erőket mozgósítottak, vagy előre lehet tudni, ha oszlatásra kerül a sor.

Értelemszerűen a többi hasonló app népszerűsége is kiugró mértékben emelkedett az elmúlt nagyjából egy hét alatt, viszont az 5-0 Radio Police Scanner azért vezet most sok testhosszal, mert egy kifejezetten rafinált módszert használ. Nem közvetlenül csatlakozik ugyanis a rendőrségi adókra - ezt ugyanis a hatóságok könnyen ellehetetlenítenék. Ehelyett az apphoz partnerként csatlakozó rádióamatőrök streamelik át ide az általuk elfogott adásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.