Hirdetés

A rendőrség szerint nem állt le a népszámlálás október 1-én összeomló oldala



|

Emiatt március végén megszüntették az üggyel kapcsolatos nyomozást.

Hirdetés

Tavaly október 1. és 19. között nyílt lehetőség a népszámlálási kérdőív online kitöltésére. A KSH rendszere viszont - a jelentős érdeklődés, illetve egy terheléses támadás miatt - összeomlott, ezt az online felületen is lehetett látni, de a népszámlálás zöld számon hívható információs vonalán is egy rögzített üzenet tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a rendszer leállt - írja a Telex.

Aznap este 10 órára helyreállt az üzemszerű működés, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pedig nyomozást rendelt el az üggyel kapcsolatban. A Telex újságírói szerették volna megtudni, hogy mi derült ki a nyomozás során, ezért az Országos Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK) fordultak.

Hirdetés

Bár a rendőrök korábban azt a tájékoztatást adták, hogy az eljárást felfüggesztették, mert "az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható", most azt a választ küldték a portál szerkesztőségének, hogy az általuk beszerzett adatok szerint nem történt bűncselekmény.

Tájékoztatjuk, hogy az inkriminált időszakban a rendszer végig jól működött, a fokozott érdeklődés csupán lassította a rendszert, de az akadály nélkül teljesítette a feladatát

- ál az ORFK Telexnek küldött válaszában.

A portál rámutat, hogy a népszámlálási weboldal az eredetileg tervezett, október 16-i napon is akadozott, akkor szinte biztosan a jelentős érdeklődés miatt. Ennek következményeként az online határidőt három nappal meg is hosszabbították, október 19-ig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.