Hirdetés

A Ring egy repkedő drónnal figyel az otthonod biztonságára



|

Az Amazon legújabb biztonsági kamerája egy önállóan repkedő drón, de érkezett egy autók biztonsági megfigyelésére kitalált kamera is.

Hirdetés

Az Amazon az éves Alexa-rendezvényén több érdekes terméket is bemutatott, ezek között Ring márkájú biztonsági eszközök is akadtak, mint a Ring Car Alarm, a Ring Car Cam és a Ring Always Home Cam. Az előbbi kettő az autó biztonsági megfigyelésére alkalmas, a riasztó 60 dollár, a kamera 200 dollár. A riasztót az OBD-II portba kell illeszteni, és akkor küld értesítést a mobilra, ha betörést, vontatást vagy hasonló gyanús tevékenységet érzékel. Ilyenkor a mobilról vezérelve a sziréna is megszólaltatható, és ha van kamera, a felvétel is elindítható távolról. 

Hirdetés

A Car Cam menet közben és parkoláskor is figyel, továbbá értesíti a mentőket, ha súlyos balesetet érzékel. Az Alexa továbbá videót rögzít, ha a hatóságok félreállítják az autót. Parkoláskor pedig a lopási kísérletekre figyel a rendszer, mint a fenti riasztó. Azt nem tudni, hogy meddig tud rögzíteni a kamera parkoláskor, vagy mekkorák a mobilhálózat használati költségei. 

A harmadik érdekesség pedig a Ring Always Home Cam, ami egy futurisztikus válasz a biztonsági kamerák piacának kihívásaira. Alapvetően egy önállóan repkedő mini drónról van szó, ami távollétünkben otthon repked, és egy Ring Alarm terméket is integráltak bele. A drón elkerüli az akadályokat és kihagyja azokat a szobákat, amikből kizárnánk. A bázisára visszatérve fel is tölti magát, manuálisan nem vezérelhető, dokkoláskor pedig kikapcsol. Titkosított videót küld, és 250 dollárba kerül majd. A tervek szerint valamikor jövőre vihető haza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.