Hirdetés

A robotporszívódon keresztül is megtámadhatnak



|

Ha épp nem takarít a robotporszívónk, akkor lehet, hogy utánunk kémkedik a hackereknek.

Hirdetés

Könnyen elképzelhető, hogy az otthonokban lévő robotporszívók nem csak azzal ütik el az időt, hogy port, koszt és szőrszálakat szednek össze, hanem a tulajdonosuk után is kémkednek a hackereknek. 

Hirdetés

A Check Point nemrég arról értesítette a felhasználókat, hogy az LG Hom-Bot robotban egy biztonsági rést talált, amelyen keresztül egy hacker távoli hozzáférést szerezhet az eszközhöz, valamint annak kamerájához. Mindennek hála a későbbiekben észrevétlenül figyelheti meg a lakásokat és az irodákat. A SmartThinQ appban lévő hibán keresztül pedig minden okoseszközt fel lehet törni, mint a hűtőket, mikrókat és klímákat. 

Az IoT nagyfokú kényelmet biztosíthat, ugyanakkor egyetlen biztonsági rés miatt óriási kockázatot is jelenthet. A szakértők most egyetlen hamis fiókkal át tudták venni az uralmat a valódi fiókok fölött. 

Az LG a biztonsági cég szakembereivel azonnal megkezdte a javításokat, és arra figyelmeztetett, hogy mivel egyre több okoskütyü van az életünkben, ezért a hackerek már nem egy-egy készülék feltörésére szakosodnak, hanem az appok és az eszközhálózatok feltörésére. Ennek hála persze még több lehetőségük van kellemetlenségeket okozni és adatokat lopni. 

A több mint egymilliós darabszámban fogyó LG Hom-Bot természetesen már megkapta a kapcsolódó javítást, tehát ez a robot többé nem kémkedik a gazdái után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.