Hirdetés

A Samsung 50 megapixeles kamerája a világ legkisebb pixeleivel készül



|

A gyártó megdöntötte a saját rekordját, így nem fognak annyira kilógni a kamerák a telefonok hátlapjából.

Hirdetés

Az okostelefon-gyártók folyamatosan egymásra licitálnak, főleg ami a kamerákat illeti. Ma már tudjuk, hogy a megapixel nem minden, sőt, nem is feltétlenül kell 3-5 szenzort beépíteni egy telefonba, a szoftver legalább ennyire fontos, amit remekül bizonyítottak a Google Pixel készülékek. Jobb alapanyagból azonban kétségtelenül könnyebb dolgozni.

A Samsung 2019-ben mutatta be az ISOCELL Slim GH1-et, amely a világ első 0,7 mikrométeres (μm) pixelekkel szerelt képérzékelője volt. Most a vállalat egy még kisebb változattal rukkolt elő.

Hirdetés

A Samsung ISOCELL JN1 egy 0,64 μm-pixeles szenzor, ami 50 megapixeles opciót kínál mind a telefonok elülső, mind a hátsó kamerái számára. Más nagy felbontású kameraérzékelőkhöz hasonlóan a Samsung legújabb szenzora is pixel-binning technológiát alkalmaz, amely négy szomszédos 0,64μm-es pixelt egyetlen 1,28μm-es pixellé egyesít. Az ISOCELL 2.0 technológiának köszönhetően 16 százalékkal javult a fényérzékenység, így világosabb 12,5 megapixeles képeket készíthetünk.

Az 1/2,76 hüvelykes optikai formátumának köszönhetően az érzékelőt ultraszéles vagy teleobjektíves kameramodulokban is lehet használni, ráadásul a modul magasságának 10 százalékos csökkentése a kidudorodás minimalizálásában is segíthet. Smart-ISO rendszerével az érzékelő támogatja a dinamikatartomány növelését is. Az ISOCELL JN1 akár 4K felbontású videók rögzítésére is képes 60 képkocka/másodperccel vagy 240 képkocka/másodperc sebességgel Full HD felbontásban.

Az érzékelő tömeggyártását már megkezdte a Samsung, így jó eséllyel már az idén debütáló telefonokban találkozhatunk vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.