Hirdetés

A Samsung a Wear OS újragondolását ígéri, hamarosan láthatjuk az új dizájnt



|

A koreaiak Tizent elhagyva sem engednek az egyediségből.

Hirdetés

Az egy ideje már nem titok, hogy a Samsung feladja a kísérletezést saját, Tizen nevű operációs rendszerével, s az Android-alapú, univerzálisabb Wear OS-szel dobja piacra a Galaxy Watch okosórái következő generációját.

Az új kütyük kapcsán folyamatosan szivárognak az információk, legutóbb például arról a szomorú fejleményről adhattunk hírt, hogy szinte biztosan nem jár majd töltő a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch Active4 néven emlegetett órákhoz.

Ezúttal viszont ismét az operációs rendszer témája került elő, a 2021-es Mobile World Congress (MWC) weboldalán ugyanis felbukkant egy leírás, ami a Samsung Wear OS-es műsorának tartalmát taglalja.

Hirdetés

A szövegből arra következtethetünk, hogy a Samsung bizony jócskán belenyúl a Google szoftverébe.

"A csatlakoztatott eszközök, szolgáltatások és partnerségek Galaxy-ökoszisztémája választást, szabadságot és lehetőségeket nyújt az embereknek. Újragondoljuk az okosórákat, új lehetőségeket teremtve a fejlesztőknek és a fogyasztóknak egyaránt. És fokozzuk a biztonságot, megadva azt a védelmet, amire az embereknek egy nyitott és összekapcsolt világban szükségük van."

- szól a hivatalos szöveg. Mindebből pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung nem elégszik meg a Wear OS Google által biztosított formájával, s még a biztonságra is nagyobb figyelmet fordítanak.

Túl azon, hogy milyen külcsínnel ruházzák fel az operációs rendszert, érdekes kérdés még az is, hogy miként oldják majd meg az utóbbit. Az Androidnál számos példát láttunk már az egyedi biztonsági megoldásokra, a BlackBerrynél ilyen volt a DTEK, illetve a Samsungnál maradva ilyen a Knox is.

A Google egyébként a Wear OS-t használó gyártóknak az Androiddal ellentétben sokáig nem engedte meg, hogy saját arculatukra szabják az operációs rendszert. A Galaxy Watch új generációja viszont már a lazítás hírnöke, s hogy pontosan milyen lesz a koreaiak saját Wear OS-e, azt az MWC-s online prezentációból tudhatjuk meg, amit június 28-án, 19:15 órától tartanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.