Hirdetés

A Samsung az OLED-kijelzők királya



|

Döcögő mobilpiac ide vagy oda, a Samsungnak nincsenek gondjai, és az OLED-piacon továbbra is elsöprő fölénnyel emelkedik a riválisai fölé.

Hirdetés

Az utóbbi hetek jelentései alapján a Samsung jelenlegi zászlóshajói nem döntöttek eladási rekordokat, sőt, éves szinten érezhető csökkenést tapasztalt a gyártó. A középkategóriás modellek nem tudták felvenni a verseny a kínai riválisokkal, a zászlóshajók pedig nem hoztak igazán átütő újdonságokat. 

Hirdetés

A Galaxy S10-es széria nagy újdonságokkal, a közép- és belépőkategória pedig teljes megújulással segíthet a Samsungnak ismét növekedési pályára állni. Pénzügyi gondokkal azonban most sem küzd a cég. 

A memóriachipek, tévék és OLED-panelek miatt valósággal ömlik a pénz a Samsunghoz, az IHS Markit legutóbbi jelentése pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az OLED-piacon továbbra is toronymagasan emelkedik a riválisai fölé a vállalat. 

A 2018 júliusa és szeptembere között eladott mobilos OLED-kijelzők 93,3 százaléka származott a Samsung Displaytől. Az összes mobilkijelzőből befolyt bevételek 58,4 százaléka is a Samsunghoz került, ugyanis az LCD-k egyre kevésbé népszerűek. 

Az LCD-panelek az eladások 56,2 százalékát hozták tavaly, idén már csak 38,9 százalékos piaci részesedéssel bírnak. A zászlóshajók mind OLED-re váltanak vagy váltottak, az LCD-re szakosodott gyártók pedig szintén áttérnek OLED-re. 

A jelentések szerint azonban az LG, a Sharp és a BOE is szélmalomharcot vívnak a Samsunggal és annak tapasztalatával szemben. A Samsung gyakorlatilag egyeduralkodó a piacon, és az Apple-nek sem igazán van más választása, ha igazán jó kijelzőket akar. 

Az OLED-panelek gyártása egyébként igen jövedelmező a Samsungnak. Az idei harmadik negyedévben 10,8 milliárd dollárt hozott a teljes mobilos kijelzőipar, ennek pedig a 61,1 százalékát adták az OLED-képernyők, vagyis 6,6 milliárdot. Mindezt úgy, hogy a teljes szektor eladásainak (tehát ha minden létező mobilkijelzőt számolunk) csak 22,8 százaléka kapcsolódott a Samsunghoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.