Hirdetés

A Samsung bemutatta az első 5G-s modemet



|

Az első 5G-s modem a Samsung Exynos 5100 lett - a régebbi hálózatokat is támogatja.

Hirdetés

A Samsung korábban zárt ajtók mögött, a 2018-as CES-en mutatta meg a partnereinek azt az 5G-s modemet, amit mobileszközökbe szán. Azt nem lehetett tudni, hogy ez mikor jelenik meg a piacon. 

Hirdetés

A dél-koreai gyártó most viszont hivatalosan is bemutatta az első 5G-s modemet a világon: ez az Exynos 5100, és teljes mértékben kompatibilis a 3GPP szabványokkal. 

A modem 10 nm-es gyártástechnológiával készült, és természetesen a régebbi hálózati technológiákat is támogatja az 5G mellett, mint például: 2G GSM/CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, 4G LTE. 

A Samsung szerint a modem 5G-s beállítások mellett 2 Gbps-os letöltési sebesség elérésére is képes, mmWave mellett pedig a 6 Gbps is összejön. A modemet már 2018 végén megkapják a Samsung ügyfelei, vagyis remélhetőleg felgyorsul majd az 5G elterjedése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.