Hirdetés

A Samsung cáfolta, hogy az LG-től vásárolna OLED paneleket



|

A koreai óriás hamar reagált a riválissal kötött nagyszabású üzletről szóló pletykákra.

Hirdetés

Az elmúlt napokban két koreai híroldal, az MTN és az ETnews is írt arról, hogy a Samsung nagybevásárlásra készül televíziókban használatos OLED panelekből, az eladó pedig az LG lehet. Az üzlet állítólag 5 millió kijelzőt érint, melyeket az LG 2021 második felében és 2022-ben szállítana le a honfitárs nagyvállalatnak.

Az értesülést hamar felkapta a nyugati sajtó is, hiszen a QLED technológiával nyomuló Samsung évek óta rivalizál az OLED-et előnyben részesítő LG-vel, amiből olykor érdekes cicaharcok bontakoznak ki. A jelek szerint azonban mégsem eszik olyan forrón a kását, mivel a Samsung Electronics Video Display divíziójának vezetője, Jong-Hee Han a Chosun Media nevű koreai lapban pletykának minősítette a két gyártó megegyezéséről szóló híresztelést.  

Hirdetés

Az elemzések ugyanakkor mégsem zárják ki, hogy a Samsung legalább ideiglenes jelleggel visszatérhet az OLED TV-k piacára. A cég következő nagy dobásának a QD-LED hibrid technológia ígérkezik, amely a QLED tévék kvantumpontjait használja fel az OLED-alapú készülékek fényerejének növelésére.

A várakozások szerint viszont az első QD-LED TV-ket leghamarabb csak az idei év végén kezdhetik el szállítani, de még 2022-ben sem tudnak majd eleget gyártani belőlük. Ebben lehetne a Samsung segítségére egy OLED-bevásárlás, a cég ugyanis jelenleg nem tudja olyan iramban előállítani a csúcstévéit, mint ahogy azt a pandémiával feltüzelt vásárlói igények megkövetelnék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.