Hirdetés

A Samsung csodakijelzőjével érkezhet az iPhone 13



|

A legújabb pletyka szerint LTPO megjelenítőkkel támadnak a cupertinóiak 2021-es mobiljai.

Hirdetés

A következő iPhone-széria megjelenése ugyan leghamarabb is csupán fél év múlva esedékes, ám ahogy az lenni szokott, az újdonságot boncolgató korai értesülésekből idén sincs hiány. Csak nemrég szivárgott ki egy kép, melyen állítólag iPhone 13-előlapok láthatók, most pedig a kijelzők kapcsán kapott szárnyra egy friss híresztelés.

A pletykát a The Elec szellőztette meg a UBI Research piackutatótól szerzett információkra hivatkozva. A lap szerint az iPhone 13-széria a Samsungtól származó 120  Hz-es LPTO kijelzőket használ majd. A koreai óriás állítólag 2021 első felében állítja át az Apple-nek szánt OLED-ek termelését az újabb technológiára, hogy fő beszállítóként teljesíteni tudja a megrendelő igényeit.

Hirdetés

Az LPTO a "low-temperature polycrystalline oxide" rövidítése, és abban különbözik a hagyományos OLED kijelzőknél alkalmazott LTPS technológiától, hogy más anyagot (IGZO-t, azaz indium-gallium-cink-oxidot) használ a hátlap vékonyréteg-tranzisztoraihoz. Ennek révén az ilyen kijelzők energiatakarékosabbak, azaz a 120 Hz-es megjelenítés esetén sem terhelik vészesen az akkumulátort. Az Apple Watch már a 4-es széria óta ilyen panelt használ, a Samsungnál pedig a Galaxy Watch Active 2-ben debütált a technológia, majd a Note 20 Ultrában is bevetették.

Az iPhone 13 kijelzőjét illetően nem ez az első pletyka, februárban mindig aktív képernyőről is szólt már a fáma, a 120 Hz pedig tavaly októberben került szóba először. Utóbbi kapcsán viszont nem árt megjegyezni, hogy afféle unikornisnak számít az új iPhone-oknál, mivel érkezését már a 11 Pro rajtjára várva is pedzegettek az almás sajtóban, végül hiába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.